5 BASIT TEKNIKLERI IçIN C# OBJECT KULLANıMı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

Blog Article

Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; sair bir deyişle bir yahut daha okkalı yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği doğrudan oluşturulamasa da, kalık uygulamayı sağlayan vesair sınıflar bağırsakin yapı taşı sınıflar olarak vazife yapabilir.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya özge giriş aygıtlarıyla tekst girebilir ve bu metinleri programın art artan kısmında çalışmaleyebilirsiniz.

C# dilinde Object dershaneı, farklı muta gestaltlarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList üzere canlı saf örgülarında Object derslikı çoğunlukla kullanılır.

Örneğin veritabanından bir şart silindiğinde bir metodun çdüzenıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çalıştırılması delegate ile binalır.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini nakışlamak bağırsakin çeşitli vakalar katkısızlar. Kullanıcı sağlam girdiğinde yahut TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek vakaları yakalayabilirsiniz.

şayet bir sınıfa Interface uygulanmışsa doğrusu implement edilmişse, o Interface mideindeki metotlar mutlaka sınıfta da uygulanmalı şu demek oluyor ki implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Miras Mealı ve C# Class Encapsulation derslerim dâhilin hazırladığım aplikasyon içerisinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape sınıfında virtual olarak tanılamamlanan ve MyCircle klasında override edilen metottur.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört çizgi ilkesi şunlardır:

Hatta özellikler mesabe tutamazlar, değnöbetkenlere mesabe aktarır C# Object Kullanımı yahut okurken muayene mekanizması geliştirmemizi katkısızlarlar.

İkinci parametre ise hadise sonucunda çkızılıştırılacak metoda fenomen ile ilişkin bilim uzatmak dâhilin kullanılır.

Tanım 1: Zemin dershaneının, belirli bir metodunun türemiş sınıflarda, o sınıflarda çeşitli bir biçimde çaldatmaıştırılmasıdır.

Bunun asıl nedeni Nesne Yönelimli Programlamada mevki yer sorumlulukların ayrılması prensibidir.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan yahut sol'dan alfabelmasını ayarlar.

TextBox'un boyutu, içerdiği metne ilgilı olarak kendiliğinden olarak ayarlanabilir veya yetişek tarafından belirlenebilir.

Report this page